{ "title": "Krep Çeşitleri", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/krep-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 13:40:09", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "

Krep Çeşitleri, Krepin çeşitleri oldukça fazladır. Hem tuzlu hem de şekerli olarak yapılmaktadır. Tamamen isteğinize göre farklı tarifler deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarında, misafirleriniz için beş çayında tuzlu veya şekerli olarak yapıp servis edebilirsiniz. Hem tuzlu krep hem de şekerli kreplerden bi kaç tanesinin hem malzemelerini hem de yapılışlarının tarifini sizlerle paylaşacağım. Hoşunuza gidebilecek kolay ve pratik tarifler olacak.

Ispanaklı Krep

Ispanak ve sebze tüketmeyi sevenler için tercih edilebilecek bir tariftir.

Ispanaklı Krepin Malzemeleri
Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakları bol suda iyice temizleyin ve uygun bir tencere içerisine alıp bir su bardağı su ilave ederek haşlayın. Haşlanan ıspanaklar daha sıcak haldeyken rondodan geçirin. Krep hamurunu hazırlamak için uygun bir kap içerisine yumurta, süt, sıvı yağı alıp iyice çırpın ve ardından rondodan çekilen ıspanakları ve unu ekleyip iyice karıştırın. Krep hamuru sert bir kıvamda olmamalı boza kıvamında olmalı eğer ki krep hamuru sert olursa biraz süt ile açabilirsiniz. Krep tavasını az bir yağ ile yağlayıp tavanın biraz ısınmasını bekleyin sonra krep hamurundan bir kepçe kadar alıp tam tavanın ortasına dökün ve tavayı biraz sallayarak hamurun tavanın kenarlarına gelmesini sağlayın. Krepin alt kısmı kızardıktan sonra krepi ıspatula yardımı ile altüst edin ve bu sefer krepin üst tarafını kızartın. Krep hamuru bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Pişen kreplerin arasına labne sürüp ve yanında domates, salatalık ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Meyveli Krep

Meyveli olduğu için oldukça hafif olan bir tariftir. Mevsimine ve kendi sevdiğiniz meyveler ile hazırlayabileceğiniz bir kreptir.

Meyveli Krep Malzemeleri
Meyveli Krep Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından un, kabartma tozu, kakao ilave edilir ve iyice karıştırılır. Krep tavası az bir sıvı yağ ile yağlanır. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe alınır ve ısınan tavanın ortasına dökülür ve hamur tavanın kenarlarına doğru yayılır. Krepin alti ve üstü kızartılır. Krepler bi kenarda soğurken sizde o sıra krem şantiyi hazırlamaya başlayın. Bir bardak soğuk sütün üzerine sade olan krem şantiyi boşaltın ve mikser yardımı ile iyice katı olana kadar çırpın. Soğumuş olan kreplerin her tarafına hazırlanan krem şantiyi spatula yardımı ile iyice yayın. Meyveleri küçük olarak dilimleyin ve krem şantinin üzerine istediğiniz gibi dizin ve krepi rulo şeklinde sarın. Burada isteğinize göre krepin üzerine çikolata sosu gezdirin ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirin ve servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }