- 250- 300 gram kadar tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
- Karabiber, pul biber ve tuz
Sosu için
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Krep bohçası nasıl yapılır?
Önce krep için yumurtayı bir kâsede çırpıyoruz, üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ve ince ince kıydığımız dereotunu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Teflon tavayı ocağa alıyor ve ısıtıyoruz, bir kepçe yardımı ile ısınan tavaya döküp her iki tarafını da pişiriyor bir kenara soğumak üzere bırakıyoruz. İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, patatesleri küp-küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz, soğanları küp-küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz ve küçük küçük doğradığımız tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tavuklar suyunu çektikten sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyor ve bezelyeyi, patatesi ekleyip baharatlarını, tuzunu ilave ederek karıştırıyor, birkaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız krepleri bir kâse içine uçları dışarıda kalacak şekilde koyuyor ve harç doldurup bohça şeklinde kapatıyor ve kürdan ile sabitliyoruz. Tüm krepleri aynı şekilde doldurup kapatıyoruz. Sos için tereyağını eritiyor, unu da ekliyor ve un pembeleşene kadar kavurup sütünü, tuzunu ekleyerek koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz krep bohçalarının üzerine sosu gezdiriyor ve rendelenmiş kaşarı da ekleyerek önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Kaşar peyniri eriyip, kızarınca fırından alıp sıcakken servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
"
}
]
}