{ "title": "Krep Bohçası", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/Krep-Bohcasi-95.jpg", "date": "21.01.2024 03:11:08", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Krep bohçası, farklı lezzetler arayanların yapabileceği ister tatlı ister tuzlu krep bohçaları. Krep ile yapılan tatlı ya da tuzlu fark etmez hemen her yemek hem eşsiz lezzette hem de mükemmel görünümde oluyor ve sadece midenize değil göz zevkinize de hitap ediyor. İçine dilediğiniz malzemeyi koyarak yapacağınız krep bohçaları lezzetli olduğu kadar hafif ve doyurucudur. Fazla yememek kaydıyla hafiftir hemen söyleyelim. Krep bohçalarını farklı şekillerde hazırlamak mümkün isterseniz tavuklu, isterseniz sebzeli, isterseniz sucuk ve kaşarlı, isterseniz mantar ve kaşarlı yani arzunuza göre yapabilirsiniz.

Krep bohçası için gereken malzemeler

Krep için
İç harcı için malzemeler
Sosu için
Krep bohçası nasıl yapılır?

Önce krep için yumurtayı bir kâsede çırpıyoruz, üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ve ince ince kıydığımız dereotunu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Teflon tavayı ocağa alıyor ve ısıtıyoruz, bir kepçe yardımı ile ısınan tavaya döküp her iki tarafını da pişiriyor bir kenara soğumak üzere bırakıyoruz. İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, patatesleri küp-küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz, soğanları küp-küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz ve küçük küçük doğradığımız tavukları ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tavuklar suyunu çektikten sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyor ve bezelyeyi, patatesi ekleyip baharatlarını, tuzunu ilave ederek karıştırıyor, birkaç dakika sonra ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız krepleri bir kâse içine uçları dışarıda kalacak şekilde koyuyor ve harç doldurup bohça şeklinde kapatıyor ve kürdan ile sabitliyoruz. Tüm krepleri aynı şekilde doldurup kapatıyoruz. Sos için tereyağını eritiyor, unu da ekliyor ve un pembeleşene kadar kavurup sütünü, tuzunu ekleyerek koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz krep bohçalarının üzerine sosu gezdiriyor ve rendelenmiş kaşarı da ekleyerek önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Kaşar peyniri eriyip, kızarınca fırından alıp sıcakken servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }