{ "title": "Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/kremali-mantarli-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 04:47:07", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremizde oldukça tüketilen bir besin olarak tüketilmektedir. Özellikle lokantalarda ana yemek olarak sunulan kremalı mantarlı tavukluk krep sofralarımıza yeni girmiş ve kendisini kanıtlayarak Türk damak tadına uygun lezzetli bir besindir.

Krep için hazırlanacak malzemeler
İç harç malzemeleri
Kremalı Mantar Hazırlığının Püf Noktaları

Tezgah üzerine çıkartılan malzemelerin öncelikle ön hazırlığı yapılır mantarlar limon ve bir miktar sirkeli suyun içine konularak temizlik ve hijyeni sağlanır. Mantarı temizledikten sonra limonlu su içine bırakılır. Böylelikle mantar kararması için limon suyunun içinde 2 çay kaşığı kadar un ilave edilir. Bu krep hazırlığında önemli bir püf noktadır.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?

Tezgah üzerine çıkartılan yumurtalarımız orta boy bir tencere içine kırılır ve iyice çırpılır. Üzerine 3 bardak sütümüz karıştırarak dökülür. Akabinde unumuzu tencerenin içine azara azar dökülür. Dökülen sütün topaklanmaması için karıştırma işlemi hızlı olmalıdır. Arkasından 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker atılarak karıştırma işlemi devam edilir. Ufak ufak kısık ateşte kaynaması bekleyen bu karışım ocakta bekletilirken bu arada krep'in iç harcı hazır edilmeye başlanılır. Farklı bir tavanın üzerine bir miktar sıva yağ dökülür. Hafiften ocakta cızırtı gelince önce ince ince kıyılan biber atılır. Hafiften biber canlılığını yitirince soğan ve sarımsağı tavanın içine atın burada soğanlar pembeleşince uzunlamasına doğranan mantarlar kesilerek tavanını içine atılır. Akabinde hafiften pişen mantarlar ayrı bir tencereye alınarak bir miktar su konularak üzerine karabiber ve tuz eklenerek 1-2 dakika pişirildikten sonra yarım paketten biraz fazlaca krema aktırılarak 2 dakika ocakta kremayla birlikte harç dökülür.

Kremalı Mantarlı Tavuğun Servis Edilişi

Daha önceden hazırlamış olduğumuz krep tavası alınarak içine çok az yağ dökülür. Dökülen yağ tavanın aşağı yukarı hareketler ile tüm alanına yayılması sağlanır. Krep sıvısı tavanın yüzeyine eşit olarak dökülür 1 kaç dakika sonra krep 'in tava üstünde ters düz edilir. Tam anlamıyla pişen krepimiz bir tabağın üzerine alınır. Krep hamurumuz hazır olunca iç harcımız olan kremalı mantarlı tavuk içi bu hamurun arasına alınarak rulo şeklinde sarılır ve krepimizin uzunlamasına 4 ayrı kürdan takılarak dağılması önlenir. Bu kürdanların destek yerlerinden kesilen krep servis tabağına dizilir. Üzerine pul biber ve karabiber dökülür. Servis tabağının etrafına maydanoz ve nane ile süslemeler yapılarak üzerine biraz kaşar rendelenerek yemeğe hazır hale gelen kremalı mantarlı tavuklu krep servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }