{ "title": "Kolay Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/kolay-krep.jpg", "date": "19.01.2024 21:19:55", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kolay Krep, Krep kahvaltılara ve beş çaylarına yapılan hamur işidir. Krepin tatlı ve tuzlu çeşitleri vardır. Tatlı olarak servis yapmak için reçel ve çikolata kullanılabilir. Tuzlu olarak servis yapmak için ise peynir ya da sucukla servis yapılabilir. Krep kahvaltılarda ekmek yerine de kullanılabilir. Un ve süt ile yapıldığı için.

Kolay Krep Malzemeleri
Kolay Krep Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba sütü, unu ve suyu koyuyoruz. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Yumurtaları da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Krep tavasını ya da teflon tavayı margarin ile yağlıyoruz. Bir kepçe yardımı ile tavaya hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküp iyice yayıyoruz. Ocağı orta ateşte açıp her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. Servise geçmeden önce tuzlu krepleri peynirle servis edebilirsiniz. Tuzlu istemezseniz de krepleri çikolata ve reçellerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }