{ "title": "Kıymalı Krep Sarma", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/Kiymali-Krep-Sarma-48.jpg", "date": "20.01.2024 13:09:57", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kıymalı krep sarma, Krep çeşitleri arasında çok sevilen bir çeşittir. Kıymalı krep sarma oldukça zahmetli ve bol içeriklidir. Kahvaltıların yanı sıra hafif geçirilmek istenilen öğlen ve akşam yemeklerinde de bulundurulabilir. Sağlıklı ve doyurucudur. Fakat kontrolsüz tüketilmesi kalorisi yüksek olduğu için kilo alımına neden olabilir. Kıymalı krep çay, ayran veya çeşitli meşrubatlarla servis edilebilir. Sizde sevdiklerinize veya arkadaşlarınıza kıymalı krep sarma yapmak istiyorsanız ve ayrıcalıklı bir sunumda bulunmak istiyorsanız işte kıymalı krep sarma tarifi.

Kıymalı krep sarma için gerekli olan malzemeler
İç malzemesi için
Üzeri için
Kıymalı krep sarma nasıl yapılır?

Öncelikle krepin iç malzemesini hazırlayalım. Soğanı soyun, yeşil sivri biberleri bol su ile yıkayın. Soğan ve biberleri çok küçük bir şekilde doğrayın. Tava içerisine doğranan sivri biber ve soğanları alarak içerisine sıvıyağı koyup ocağın altını açın. Kısık ateşte iyice kavurun. Biber ve soğan kavrulduktan sonra içerisine kıymayı ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulunca salçayı ilave edin. Daha sonra önceden doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler hafif sulanınca birazda su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 20 dakika kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Artık hazırlanan iç malzemesini soğumaya bırakın. Derin bir kâse içerisine yumurtaları kırın. Daha sonra sütü ilave edin ve iyice çırpın. Daha sonra unu ilave edin. Pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpmaya devam edin. Artık krepin tuzunu serpiştirin ve teflon yanmaz, yapışmaz bir tava içerisine 1 kaşık sıvıyağ koyarak iyice ısıtın.

Krep hamurundan 1 kepçe alarak ısınan yağ üzerine ilave edin. Karıştırmadan krepin bir yüzünün pişmesini bekleyin. Bir taraf pişince bu kez diğer tarafı çevirerek diğer yüzü pişirin. Bu şekilde tüm krep hamuru pişene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krepler tamamen pişince hazırlanan iç harcından içerisine ilave edilerek krep rulo şeklinde sarılır. Sarılan krepler dibi yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisi içerisine tek tek dizilir. Dizilen krepler üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. Toz kırmızı biberi de serpiştirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına hazırlanan krepler sürülür. Ardından 15-20 dakika fırında pişirilir. Süre dolunca krepleri fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Artık kıymalı krep sarma hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }