{ "title": "Kepekli Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/kepekli-krep-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 11:28:22", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kepekli krep tarifi, Hafta ailecek yapılan pazar kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Bal, kaymak, çikolata veya peynir, krep arasında birleşip enfes lezzetler ortaya çıkaran besinlerdir. Protein ve karbonhidrat yönünden oldukça zengindir krep ve bir kahvaltı masanın da olması gereken en önemli besinlerdende birsidir. Dilerseniz krepi kepekli yaparak yani kepek unu kullanarakda yapabilirsiniz. Atalarımız ne demiş kahvaltıyı krallar gibi yapın öğlen yemeğini çiftçiler gibi akşam yemeğini de köleler gibi. Yani sabah kahvaltısı vitamin yönünden en zengin gıdalarla beslenmemiz gerekiyor. Krepde buna iyi bir örnektir ve çocuklarımıza yediremediğimiz peynir bal veya kaymağı krep sayesinde yedirebiliriz. Oyunlar halinde yani krepe reçel ile ağız zeytin ile göz yapıp gülen surat çizerek çocuklarımızı hem eğlendirip hem doyurabiliriz. Emin olun çocuklar balı bile krep sayesinde daha severek yiyeceklerdir.

Kepekli krep için Gerekli malzemeler
Kepekli krep nasıl yapılır?

Derin bir kâseye iki adet yumurtayı kırıyoruz ardından bir su bardağı süt, Bir su bardağı su, bir fincan sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından bir su bardağı kepek ununu ekleyip karıştırma işlemine devam ediyoruz. Beyaz unu yavaş yavaş kıvamını ayarlayarak eklemeliyiz. Kek hamuru cıvık lığında bir hamur elde etmeliyiz. Daha sonra krep tavasını ocakta ısıtıp tereyağı sürüyoruz. Hazırladığımız krep hamurundan çorba kepçesi ile bir kepçe alıp ısıttığımız tavaya döküyoruz. Tavada hiç beklemeden tavayı eğerek krep hamurunu tavanın her bir yanına eşit miktarda yayıyoruz. Krep çabuk pişen bir hamur işi olduğundan beklemeden diğer tarafını çeviriyoruz. Her iki tarafınıda eşit miktarda dilediğiniz kızarıklık da pişirebilirsiniz fakat fazla kurutmamanız da yarar var. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı şekilde kreplerimizi hazırlıyoruz. Hazırladığımız krepleri istediğiniz besinle zenginleştirip dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Benim önerim içerisine peynir çeşitleri ve biber koyup rulo şeklinde sararak servis yapmaktır.
" } ] }