{ "title": "Kaşarlı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/kasrli-krep.jpg", "date": "20.01.2024 15:07:26", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Fakat biraz el becerisi isteyen bir hazırlama süreci ister. Hazırlamasından çok pişirmesi zahmetlidir. Fakat o zahmete kesinlikle değecek bir lezzettir.

Kaşarlı krep yapımı için gerekli malzemeler
Kaşarlı krep nasıl yapılır?

Kaşarlı krep için yumurta, su, süt, tuz bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpılır. Yüz gram peynir rendelenir ve bir kaba alınır. Ardından teflon bir tavaya birkaç damla sıvı yağ dökülerek tava iyice ısıtılır. Tava ısınınca bir kepçe kadar krep hamuru dökülür ve tavanın her yerine yayılarak arkalı önlü pişirilir. Krep pişince üzerine kaşar rendesi eklenir ve ikiye katlanır. Servis tabağına alınır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak servis edilir. İsterseniz kaşar rendesini krep hamuru içerisine de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }