{ "title": "Karbonatlı Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/karbonatli-krep-tamiri.jpg", "date": "20.01.2024 10:27:50", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak mümkündür. İlk duyduğunuzda şaşırabilirsiniz, ancak denediğiniz zaman daha yumuşak ve kabarık bir krep elde etmiş olursunuz. Çoğunlukla kişiler krepi damak zevkine uygun olarak hazırlamaktadır. Krep içerisine bal, çikolata ya da reçel sürülerek tüketilen bir hamur işidir. Ancak krep hamuru ile arasına farklı çeşitte ve lezzette olan meyvelerde eklenerek krep hazırlamakta mümkündür. Fakat çocuklar en çok içine tatlı malzemeler sürüldüğünde daha çok severek tüketmektedir. Aslında krep hanımlar için kurtarıcı bir malzemedir, çünkü habersiz gelen konuklarınıza hemen evde bulunan kolay ve pratik malzemeler ile lezzetli ve çeşitli krepler hazırlayarak çayın yanında ikram edilebilir.

Karbonatlı Krep Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Karbonatlı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabının içerisine sütü, yumurtayı, tuzu, yoğurdu, karbonat ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Daha sonra unu ilave ederek içinde topaklar kalmayacak şekilde iyice çırpalım. Bu işlemde karıştırıcı kullanmak çok daha iyi akışkan bir hamur elde etmenize yardımcı olmaktadır. Diğer tarafta ocağın altını yakalım ve orta dereceli ateşin üzerine teflon tavayı koyalım. İçine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyelim ve ısınması için bekleyelim. Isınan teflon tavanın içine krep karışımından iki kepçe dökelim ve yayılmasını sağlamak için sağa sola hareket ettirelim. Yayılmış olan krepin her iki tarafını da kızarana kadar pişirelim. Bütün krep hamurlarını bu şekilde pişirerek hazırlayalım. İsteğe göre içine farklı tatlı ya da tuzlu malzemeler kullanarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }