{ "title": "Kalın Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/kalin-krep.jpg", "date": "20.01.2024 23:08:51", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır. Üstelik sade krepin içine istediğimiz her şeyden koyarak yiyebiliriz. Krepi bir çoğumuz ince yapar ama kalın sevenlerde vardır. Krep kalın ya da ince olur ise tadında bir değişiklik olmaz. Kalın krep, ince krepe göre daha yumuşak olur. Buda yaşlıların ve çocukların daha iyi yemesini sağlar.

Krep genelde sabah kahvaltıların da hazırlanır. Doyurucu ve besleyicidir, tadı da oldukça leziz olur. Yapılması kolay ve pratik olan krepin kalını nasıl yapılır, onu öğrenelim.

Kalın krep tarifi malzemeler
Kalın Krep Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içinde önce yumurtayı çırpıyoruz. Sonra içine süt, yağ, su ve tuzu da ilave edip hepsini bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra unu ekleyelim, ama unun hepsini hemen eklemeyelim. Yavaş yavaş ekleyelim, çünkü hamurun kıvamı çok önemlidir. Unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Hamurumuz akışkan bir hamur kıvamında olacak. Var ise krep tavası yok ise normal bir teflon tava alıp içine biraz yağ damlatalım. Sonra ocağa alalım ve içine dolu dolu iki kepçe hamur dökelim.

Ocağın altı kısık olmalı, yoksa ocak hızlı yanar ise içi pişmez çiğ kalır. Krepin içini çektirerek pişirelim. Alt tarafı kızarmaya başlayınca, üst tarafını çevirelim ve iki tarafı da iyice pişip içini de çektiğinden emin olunca krepi alalım ve sıcak iken yağlayalım. Sonra kalan hamuru da aynı şekilde pişirip hepsini yağlayalım. Sıcak sıcak çay ile servis yapalım.
" } ] }