{ "title": "Ispanaklı Krep Böreği", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/ispanakli-krep-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 22:18:33", "author": "münire elpit", "article": [ { "article": "Ispanaklı Krep Böreği, Ispanak besleyiciliği bakımından önemli sebzelerden biridir. Çocukların pek sevmediği bu yiyeceği çocukların sevebileceği şekilde yapmak hem yaratıcılık gerektirmekte hem de zahmetli bir iştir. Bu tarifte ise hem yaratıcılık hem de lezzet buluşmaktadır. Şimdi malzemeleri ve tarife geçelim.

Ispanaklı Krep Böreği

Krep için gerekli malzemeler
Ispanaklı iç harç için gerekli malzemeler
Ispanaklı Krep Böreği Nasıl Yapılır?

İlk başta krepleri yapmaya başlıyoruz. 2 adet yumurtayı çukurca bir kabın içine kırarak çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra içine süt ve suyu ekleyip bir süre daha çırpmaya devam ediyoruz. Elekten elediğimiz unu karışıma ekleyip tuzunu da karıştırıyoruz. Bir süre çırptığımız bu karışımı buzdolabında 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu arada krep böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları küp-küp doğruyoruz ve salça ve yağ ile kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar biraz öldükten sonra üstüne doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Ispanak suyunu bırakıp geri çekene kadar kavuruyoruz. Eğer ıspanağın çok pişmesinin istemiyorsanız soğan ve salçayı kavurduktan sonra üstüne ıspanağı atıp ocağın altını hemen kapatabilirsiniz. Ispanak soğanın sıcağı ile bir miktar pişecektir zaten. İç harcı soğumaya bırakarak krepleri hazırlamaya başlıyoruz. Krepleri teflon tavaya yağ ekliyoruz ve hamur her yere eşit miktarda dağılacak şekilde döküyoruz. İki yüzünü de pişirdikten sonra kalan hamurlar için aynı işlemi tekrar ediyoruz. Krep hamuru bittikten sonra fırın tepsisinin içine bir miktar yağ sürüyoruz. Kreplerin içine bir miktar ıspanaklı harçtan doldurup krepleri bohça şeklinde kapatıyoruz. Bunu harç ve krepler bitene kadar devam ettiriyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisinin içine yaptığımız börekleri diziyoruz ve üstüne kaşar peyniri rendesini ekliyoruz. 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edilmelidir.

Afiyet olsun.
" } ] }