{ "title": "Fırında Tavuklu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/firinda-tavuklu-krep.jpg", "date": "21.01.2024 15:03:04", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Fırında Tavuklu Krep: Sabah kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği olan krep fırında tavuklu yapıldığı zaman akşam yemeklerinde de çok tercih edilir. Krepin her çeşit yemek türü yapılmaktadır. Fırında krep böreği yapıldığı zamanda akşam çaylarının vazgeçilmezidir. Krepin yapımı oldukça kolay ve birçok değişik şekil aldığı için çok güzel bir şekilde servis edilir. Fırında sadece tavuklusu yapılmaz isteğe göre kıymalı krep de yapılır. Aile yemeklerinde veya kadınlar arası günde kolay ve lezzetli bir yemek türü olduğu için tercih edilir.

Fırında Tavuklu Krep İçin Gerekli Malzemeleri

Krep için
İçi için
Fırında Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk, biber ve domates sırasıyla küçük küçük doğranır. Teflon bir tavada küçük küçük doğranan tavuklar kızartılır. Tavuk yağdan çekilir ve doğranan biberler kızartılır. En son da domates kızartılır ve kızarttıktan sonra tavuk ve biber eklenerek son bir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Altı kapatıldıktan sonra baharatlar, sarımsak ve tuz konulur. Daha sora krep yapılır ve yapılan krepin içine hazırlan harç konur ve sarma şeklinde sarılıp önceden yağlanan fırın tepsisine konulur. Üzerine kaşar rendelenir ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre kesilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }