{ "title": "Fırında Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/firinda-krep.jpg", "date": "20.01.2024 07:21:42", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Krep çok lezzetli yumuşacık ve çok hafif bir hamur işidir. Krep tavada ve fırında da pişirilir. Ama fırında krep daha hafif oluyor. Herkes evinde kolayca yapabilir. Çok kolay pratikdir. Sofralara sayısız hamur işi çeşidi armağan eden lezzetli bir seçenektir. Kolayca hazırlanır, çabuk pişer, sıcak ve soğuk olarak tüketilir. Kahvaltıda da yenir. Akşam çaylarında misafirlere de ikram edilir. Tavuklu krep daha faydalı ve vitaminli oluyor. Tavuklu krep kolay sindiriliyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen çocuklar ve yetişkinler için tavuklu krep çok faydalıdır. Vitamin kaynağı tavuk eti sayesinde krebe ayrı bir lezzet veriyor. Tavuklu krepde B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini gibi sinir sistemini destekleyen vitaminler vardır. Krep insanlara enerji verir ve besleyicidir. Krebi tavukla tüketirseniz bolca protein almış olursunuz. Krep vaz geçilmez bir lezzettir. Fırında krebi tatlı yaparak da tüketebilirsiniz.

Fırında krep tarifinin malzemeleri (Tavuklu)
Krep için malzemeler
Fırında krepin nasıl yapılır?

Tavuk, biber ve domatesi küçük kareler halinde doğrayalım, geriye kalan malzemeleri ince ince doğrayalım. Derin bir tavaya yağı dökelim. Tavuğu kızartalım, suyunu çektikten sonra soğanı ekleyelim, 5 dakika sonra biber ve domatesi ekleyelim. Sonra tüm malzemeleri ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Krep malzemelerini karıştırıp orta kalınlıkta krep pişirelim. Her krebin içine iki yemek kaşığı harçtan koyalım. Üzerine biraz kaşar peyniri koyalım ve sarma şeklinde kapatalım ve tepsiye dizelim. Tekrar üzerine peynir dökelim. Üzerinde hafif zeytinyağı veya Ayçiçek yağı gezdirelim ve 250-300 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Kreplerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }