{ "title": "Fırında Kıymalı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/firinda-kiymali-krep.jpg", "date": "19.01.2024 09:46:03", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Fırında kıymalı krep, Krep kahvaltı masalarının vazgeçilmezi çok pratik ve lezzetli bir hamur işidir. Krepin birçok çeşidini yapıp tüketmekteyiz. Genelde tavada yapıp çeşitli sebzelerle veya çikolata, reçel, bal gibi gıdalar la tüketiriz. Sizler denediniz mi bilemem ama krep fırında da oldukça lezzetli olmaktadır. Bildiğimiz krepi hazırlayıp çeşitli besinlerle süsleyip fırına verebilirsiniz. Örneğin krepin her bir katına kıymalı harç koyup daha sonra çeşitli soslarla lezzet katıp fırında pişirdiğimiz taktirde sadece kahvaltılar değil yemek masalarımızı da süsler krep. Bu şekilde hazırladığımız krepi akşam yemeklerinde ara soğuk olarak ikram edebiliriz.

Krep için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Fırında kıymalı krep nasıl yapılır?

Öncelikle fırında kıymalı krep için iç harcından başlayalım. 300 gram kıymayı tavaya koyup kısık ateşte pişirelim. Kıyma hafif sulanıp suyunu çektikten sonra içerisine ince ince doğradığımız kuru soğan ve biberi ilave edelim soğan ve tereyağını ekleyelim sağan ve biberler kıyma ile iyice kavruluncaya kadar karıştıralım. Daha sonra pul biber karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan indirelim. Kıymalı harç bir tarafta soğurken biz krep hamurunu hazırlayalım. İki adet yumurtayı derin bir kâseye kırıp iyice karıştırıp köpürtelim ardından süt, sıvı yağ tuz ve unu ekleyip kek çırpar gibi çırpalım. Krep hamurunun kıvamı kek kıvamı gibi olacak. Ayrı bir yerde ocağa koyduğumuz krep tavasını tereyağı ile yağlayıp bir kepçe krep hamurundan dökelim tavaya döktüğümüz krep hamurunu beklemeden tavada gezdirerek serelim. Altı pişen krepin hemen üstünü çevirip bu kısmını da pişirelim krepleri fazla kurutmadan fırın tepsisine alalım. Tepsiye krepin üzerine kıyma harcından biraz koyup her yerine eşit miktarda yayalım. Kıymanın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirinden bir miktar serpelim. Daha sonra ikinci krepe geçelim o pişince kıyma ve kaşar koyduğumuz krepin üstüne kapatalım. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edelim. Son kat bittiğinde kıyma koymadan krepin üzerine kaşar rendeleyip önceden ısıttığımız fırında sürelim fırında 10 dk beklettikten sonra fırında kıymalı krepi yaş pasta dilimler gibi dilimleyip sıcak servis yapabilirsiniz. Krepin aralarına ve üst kısmına kaşarla birlikte beş-amel sosta yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }