{ "title": "Etli Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/etli-krep-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 11:27:15", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Etli krep tarifi, ana malzemesi, un, süt, yumurta ve un olan krep tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanabilen bir hamur işi türüdür. Yapılışı oldukça basittir. Krep sade olarak yapılabildiği gibi içerisinde farklı sebze, et ya da meyve kullanılarak da hazırlanabilir. Etli krep tarifi özel misafirler için mükemmel bir alternatiftir. Ana yemek olarak da hazırlanabilen etli krepi daha önce hiç demediyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem kendiniz hem de sevdiklerinize hazırlayarak evin yıldızı olabilirsiniz.

Etli krep tarifi için gerekli malzemeler

İç harcı için
Krep için
Etli Krep Üzeri için
Etli krep nasıl yapılır?

Etli krep için kuşbaşı şeklinde doğranmış etler ufak bir tencereye alınır. Ocağın altı yakılarak, etler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Mantarlar yıkandıktan sonra ay şeklinde doğranır. Mantarlar kavrulan etlerin üzerine eklenir. Birkaç dakika et ile mantar kavrulur. Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olarak şekilde doğranarak kavrulan malzemelerin üzerine eklenir. Kırmızı ve yeşil biber çekirdeklerinden arındırılarak ufak ufak doğranır. Domatesin kabuğu soyulup yine yemeklik doğranıp, biberler ile malzemelere eklenir. Son olarak tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır. Bir süre karıştıktan sonra kavrulan malzemelere 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat kadar pişmeye bırakılır.

Krep için çukur bir kabın içine un, süt, yumurta, su ve tuz eklenir. Mikser yardımı ile malzemeler homojen bir şekilde çırpılır. Krep hamuru kek hamurundan daha akışkan olmalıdır. Eğer koyu olursa süt, cıvık olursa un ilavesi yapılabilir. Krep tavası sıvıyağ ile yağlanır. Tava iyice ısındıktan sonra hazırlanan krepten bir kepçe alınarak tavaya dökülür. Hamur tavanın her tarafına eşit yayılır ve arkalı önlü pişirilir. Her krep için tava hafif yağlanmalıdır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.

Pişen etler bir süre soğutulur. Krep düz bir zemine serilir. Ortasına hazırlanan etli harçtan 2 çorba kaşığı kadar koyulur ve krep bohça şeklinde katlanır. Hazırlanan bohçalar fırın kabına sıralanır. Tepsinin tabanına varsa bir miktar et suyu eklenebilir. Her bir krepin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak etli krepler fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırınlanır. Sıcak olacak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }