Krep; Un, süt, yumurta ve yağ ile yapılan bir hamur işidir. Sabah kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği olan krep diyet yapan kadınlar tarafında çok tercih edilir. Çünkü kalori bakımında oldukça düşük ve sağlıklıdır. Yapılışı kolay ve çabuk olduğu içinde çok sık tercih edilir.
Diyet Krep İçin Gerekli Olan Malzemeleri
1 adet yumurta
1 küçük su bardağı yarım yağlı süt
3/4 küçük su bardağı tam buğday unu
İsteğe göre 1 tutam tuz, 1 tutam karbonat
Verilen bu ölçülerin toplam kalorisi 1 adet krep 187 kalori 'dir.
Diyet Krep Nasıl Yapılır?
Yumurtayı iyice çırpın yağsız sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra 1 tutam tuzu ve 1 tutam karbonat ile tam buğday ununu da ekleyip karıştırın kıvamı boza şeklinde olmalıdır.
Tavanız yanmaz teflon tava olmalıdır böylece krepleriniz tavaya yapışmayacaktır. Tavaya 1 damla yağ damlatılarak peçete yardımıyla bu yağ tavanın her yerine yedirilir. Tava ısınınca kepçe yardımıyla dökün ve yayın. Ters düz ederek çok kızarmayacak şekilde pişirin. Pişirdiğiniz krebin içine dilerseniz maydanoz, dere otu, yağsız light peynir koyup sarabilir, dilerseniz de içerisine muz, bal, tarçın koyup sarabilirsiniz tatlı veya tuzlu sizin tercihiniz.
Afiyet olsun.
Krep yapmanın püf noktaları
Tavanızı iyi ısıtın
Kendinizin belirlediği ölçülerde yapmaya özen gösterin 1 yumurta 1 kişi olarak hesaplayın.
Krep hamuru boza kıvamında olmalıdır.
Yumurtası iyice çırpılmalıdır.
Süt soğuk olmalıdır.
İnce döküp pişirmeye çalışın daha lezzetli olacaktır.