{ "title": "Çikolatalı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/cikolatali-krep.jpg", "date": "21.01.2024 13:33:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Çikolatalı krep, krep tatlı, tuzlu olacak şekilde hazırlanabilir. İçerisinde farklı malzemeler kullanılarak krep zenginleştirilebilir. Çikolata, ıspanak, vişne gibi malzemeler krep hazırlandıktan sonra krepi zenginleştirmek için kullanılabilir. Krep, süt, un, tuz ve yumurta kullanılarak yapılan bir hamur işidir. Anadolu ve Rumeli'de yaygın şekilde hazırlanır. Ülkemiz kaygana, cızlama, akıtma ya da krep olarak adlandırılır.

Çikolatalı krep için gerekli malzemeler
İçi için
Üzeri için
Çikolatalı krep nasıl yapılır?

Çikolatalı krep için çukur bir kabın içine yumurtalar, toz şeker, kakao, süt ve un alınır. Tüm malzeme homojen bir şekilde çırpılır. Karışımın akışkan bir kıvam alması gerekir. Eğer cıvık bir hamur elde edilirse bir miktar un eklenerek koyulaştırılabilir. Aynı şekilde hamur koyu olmuşsa süt eklenerek hamurun kıvamı açılabilir. Krep tavası orta hararetli ocağa alınarak ısıtılır. Bir miktar sıvıyağ ile tavanın her tarafı yağlanır. Hazırlanan krep hamurundan çukur bir kepçe yardımı ile ısınan tavaya dökülür. Hamur eşit şekilde önlü arkalı pişirilir. Pişen krep havlu kâğıt serili bir tepsiye çıkarılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Tüm krepler hazırlandıktan sonra krep düz tezgâha serilir. Her bir krepin arasına nutella, bal ya da fındık ezmesi sürülür. Tekrar üzerine muz dilimleri yerleştirilerek krep rulo şeklinde katlanır. Katlanan krep tekrar iki parmak kalınlığında kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzeri çikolata sosu, badem ve fıstık ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }