{ "title": "Çikolata Soslu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/Cikolata-Soslu-Krep-83.jpg", "date": "21.01.2024 14:30:02", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Çikolata Soslu Krep, Günümüzün en popüler ve en çok tüketilen ürünü olan çikolata hangi tarifin içine giriyor ise daha çok lezzetli olduğu bir gerçektir. Birçok ülkede olduğu gibi bizim toplumumuzda da popüler bir gıda olan krep en çok da kahvaltı sofralarına yakışmaktadır. Krepin sadesi olduğu gibi birçok çeşidi yapılmaktadır. Bunlardan biri olan çikolata soslu krep, lezzetiyle kısa bir sürede favorileriniz arasına girecektir. Kahvaltı sofranız için kısa bir zamanda hazırlayabileceğiniz çikolata soslu krep tarifi:

Çikolata Soslu Krep Malzemeleri
Çikolata soslu krep yapımı: Tereyağını bir kapta eritiniz. Yumurtaları çırpınız. Yumurtayı çırptığınız kap içerisine tereyağını, sütü ve unu ilave ederek iyice karıştırınız. Bu biçimde sert olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Sade çikolatayı benmari usulünde eritiniz. Şöyle ki; içinde parça çikolataların olduğu kabı, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyup, karıştırmak suretiyle çikolatanın erimesini sağlayınız. Yapışmaz bir tavayı yağlayıp ocakta ısıtınız. Krepler için hazırlanan karışımdan bir kepçe alıp, ısınan tavaya ince bir kat olacak şekilde iyice yayınız. Orta ateş üstündeki tavada şekli belirginleşen krepin önce bir tarafını, sonra da diğer tarafını kızartınız. Pişen krepi servis tabağına alıp aynı biçimde ikinci krepi pişiriniz. Karışım bitene kadar pişirme işlemine devam ederek krepleri arkalı-önlü kızartınız. Pişen krepleri her birini üçgen biçiminde katlayarak, servis yapacağınız tabaklara paylaştırınız. Kremayı, erittiğiniz çikolataya karıştırınız. Bu sosu kreplerin üzerine eşit bir biçimde dökünüz. Dövülmüş Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapınız.
" } ] }