{ "title": "Cahide Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/cahide-krep.jpg", "date": "19.01.2024 01:18:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Cahide Krep, genellikle evlerde krepler kahvaltı için hazırlanmaktadır. Kişilerin damak zevkine göre pişmiş olan krepler isterse reçel ve bal ile isterse peynir konularak keyifle sabah kahvaltısı yapılmaktadır. Krepler en çok çocuklar tarafından ilgi görür ve severek tüketilir. Ancak pek çok kişi krepi sade olarak tercih ederken çocuklar ise içine sürülen bal, çikolata ya da çeşitli meyvelerden hazırlanmış olan reçeller ile tüketmektedir. Evinizde olan birkaç malzeme ile bu lezzetli krepleri istediğiniz zaman ve saatte pratik bir şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sabah kahvaltısında krep hazırlamak yaklaşık olarak dakikanızı almaktadır. Ardından sevdikleriniz ile pişirmiş olduğunuz krepleri keyifli bir kahvaltı eşliğinde paylaşabilirsiniz.

Cahide Krep İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Cahide Krep Nasıl Yapılır?

Sütü, suyu ve unu ekleyerek çırpma teli ile çırpalım. Daha sonra içine tuzu ve yumurtayı ilave edelim yeniden çırpalım ve içinde topak olmayan kekten daha çok akışkan olan bir hamur elde edelim. Eğer hazırladığınız krep hamuru koyu kıvamda olur ise krep çok zor pişer. Bunun için dikkatli olun ve akışkan bir hamur hazırlamaya özen gösterin. Diğer tarafta teflon yapışmaz tavanın yağa ihtiyaç duymuyor ise hiç yağ dökmeyin. Ancak yapışma ihtimali var ise silikon fırçayı zeytinyağına batırarak teflon tavanın dibini hafifçe yağlayın. Tava ısındıktan sonra hazırlamış olduğunuz krep hamurundan bir kepçe tavanın ortasına dökerek dağılımını sağlayın. Önce bir tarafını daha sonra diğer tarafını güzelce pişirin. Mutlaka krep orta dereceli ateş üzerinde pişmelidir, eğer ocağın altı çok açık olur ise krep pişmeden hemen yanar. Pişirdiğiniz krepleri tabağın içerisine alın ve damak zevkinize göre çeşitli reçeller ya da bal, peynir ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }