{ "title": "Bohça Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/bohca-krep-tarifi.jpg", "date": "22.01.2024 01:38:17", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Bohça krep tarifi, bohça krep oldukça gösterişli ve sevilerek tüketilen bir yemek tarifidir. İçeriği damak tadına göre ayarlanan bir yemektir. Krep yapılır ve içerisi tavuk, et, garnitür gibi malzemeler ile doldurularak bohça şekli verilir ve fırınlanır. Bu şekilde hazırlanan bu yemek çok şık bir görüntü ve tada sahiptir. Bir kez yiiyenin tekrar tekrar yemek isteyeceği bir yemektir. Akşam yemeklerinde, öğlen yemeklerinde, kadınlar arası yapılan günler ve beş çaylarında gönül rahatlığı ile servis edebilir ve tüm beğenileri toplayabilirsiniz. İç harcı dediğim gibi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz ben sizlere tavuklu krep bohçası tarifi vereceğim.

Tavuklu krep bohçası yapımı için gerekli malzemeler

İç harcı için
Krep için
Beşamel sos için
Tavuklu krep bohçası nasıl yapılır?

Tavuklu krep bohçası için ilk olarak krepleri hazırlamalısınız. Krepler için yumurta, süt, yağ ve damak tadınıza göre tuz atılır. İyice çırpılır ve hiç pütür kalmamasına özen gösterilir. Ardından teflon tava ısıtılır ve bir kepçe yardımı ile krem hamurundan alınarak tavaya dökülür. Arkalı önlü krepleri güzelce pişirin. Pişen kremler bir kenara alınır ve iç harcın hazırlığı başlar. İç harcı için tavuk göğüs Eti küp-küp doğranır. Doğranan etler bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Tavuk eti suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir. Ardından bir adet kuru soğan yemeklik doğranarak ilave edilir ve soğan kavrulur. Ardından bir adet patates soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranır tavaya ilave edilir ve hafif kızarınca salçası pul biber ve karabiber ilave edilir. Damak tadınıza göre bir miktarda tuz atılır ve beş dakika kadar kavrulur ardından ocak kapatılır. Bir kâsenin içerisine krep yerleştirilir ve içerisine bu harçtan konulur. Krepin kenarda kalan kısımları katlanır. Yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye kade ile ters çevrilir. Gerekirse kürdan ile tutturmalar yapılır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilince beşamel sos hazırlanır. Sos için un ve tereyağı iyice kavrulur ve ardından süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. İstenilen kıvama gelince krep bohçalarının üzerine dökülür. Tepsi fırına sürülür. Yüz seksen derece fırında on dakika kadar tutulur. İsteğe bağlı üzerine kaşar serpilir.

Afiyet olsun.
" } ] }