{ "title": "Beşamel Soslu Mantarlı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/besamel-soslu-mantarli-krep-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 09:19:05", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri sırayla şöyledir,

Beşamel soslu mantarlı krep için gerekli malzemeler
Mantarlı için malzemeleri
Beşamel sos için malzemeler
Beşamel soslu mantarlı krep nasıl yapılır?

Öncelikle beşamel sos için unu ve tereyağı kısık ateşte bir tencereye koyarak; kavurmaya başlarız. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek güzel güzel karıştırırız. Topaklanmalar meydana gelmesin diye sürekli karıştırma işlemine devam ederiz. Beşamel sosun içerisine tuzumuzu da ilave edip pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiriz. Beşamel sosumuzu soğutunca yumurtayı kırıp iyice karıştırmaya devam ederiz. Böylelikle beşamel sosumuzu hazırlamış oluruz.

Yapacağımız krep için malzemeleri derin bir kabın içerisine koyup güzel bir şekilde karıştırırız. İyice karıştırdığımız krep hamurunu topaklanmalar bitinceye kadar karıştırma işlemine devam ederiz. Homojen bir kıvama geldiği zaman karıştırma işlemini bırakırız. Yapışmayan bir tavayı ateşe koyup; az bir yağ ile yağlayıp ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan koyarak; tavan etrafına yayarız. Bu şekilde krebin iki yüzünü de hafif kızarma şekline gelinceye kadar pişiririz. Pişirdiğimiz krepleri üst üste koyup; kuruma olmasını engelleriz. Bu sayede mantarları içerisine koyduğumuzda kıvırma işlemini güzel bir şekilde gerçekleştirilmiş oluruz. Ayrıca hazırladığımız krep hamurlarının tamamını tavada pişirerek kreplerimizi hazırlayıp bir kenara bekletiriz.

Şimdiki işlemde ise mantarlı içimizi hazırlamak için mantarları güzelce ayıklayıp; limonlu suda bekletiriz. Kararmaması için koyduğumuz limonlu sudan mantarları alıp; süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sayede mantarlar iyice temizlenmiş olur. Diğer taraftan soğanları küp-küp ince bir şekilde doğrayıp; tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye bırakırız. Bu esnada mantarlarımızı mantarın şekli bozulmayacak şekilde ince ince doğrayıp sotelenmiş soğanların üzerine ilave ederiz. Suyu çekene kadar mantarları ağzı açık bir şekilde pişiririz. Piştiğinden emin olduğumuz mantarların üzerine bir tutam tuz, karabiberi ekleyip; kavurma işlemini tamamlarız. Daha sonraki işlem için önce hazırladığımız beşamel sosun yarısını mantarlara katarak, karıştırırız. Bu şekilde beşamel soslu mantar içimizi hazırlanmış oluruz. Şimdi iki işlemde ise kreplerin arasına bir kaşık hazırladığımız beşamel sostan bir kaşık içine koyup; kenarına doğru yayarak, krepleri rulo şeklinde sararız. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye krepleri yerleştiririz. Sırasıyla bütün kreplerimizin içerisine hazırladığımız mantarlı beşamel sosundan ilave edip; bütün kreplerimizi fırın tepsisine koyarız. Üzerine bir dilim kaşar rendesi serpip ve kalan beşamel sosumuzu kalplerimizin üzerine boşaltılarak; 20 dakika kadar fırında 200 derecede pişirme işlemi uygularız. Böylelikle beşamel soslu mantarlı kreplerimizi hazır etmiş oluruz. Yanında çay yapıp, kreplerimizi sıcak sıcak servis ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }