{ "title": "Basit Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/basit-krep-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 09:48:35", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Basit Krep Tarifi, krep özellikle çocuklar tarafından en çok sevilerek tüketilen hamur işi çeşidinden birisidir. Krep mutfağınızda bulunan un, süt, su ve yumurta eklenerek kolaylıkla pratik olarak hazırlanan doyurucu bir kahvaltılık ya da ikramlık olabilmektedir. İsterseniz krepi sade olarak ya da içerisine eklediğiniz çikolata, reçel ya da peynir ile tatlandırarak tüketebilirsiniz. Çoğunlukla çocuklar krepin arasına çikolata ya da reçel sürüldüğü zaman severek tüketmektedir. Haber vermeden gelen misafirede pratik olarak hemen farklı çeşit ve lezzetlerde kolaylıkla krep hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Pek çok kişi krep hamurunu yapamadığını düşünür, ancak burada dikkat edilmesi gereken krep malzemelerin iyice çırpıldıktan sonra tavaya dökme kısmında iken çok ince dökülmesidir. Eğer bu şekilde uygulama yaparsanız krep hamurunuz oldukça ince olacaktır. Tabi ki ilk denemeleriniz de krep hamurları biraz kalın olabilir, fakat birkaç denemeden sonra sizlerde oldukça ince krepler pişirebilirsiniz.

Basit Krep Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Basit Krepin Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir kâsenin içerisine sütü, unu ve suyu ekleyerek içinde topak kalmayana kadar hızlı ve dikkatli bir şekilde çırpalım. İçerisinde hiç topak kalmayan karışımın içine yumurtaları ilave edelim ve tekrar çırpalım. Krep hamuru mutlaka kek hamurundan biraz daha cıvık olarak hazırlanmalıdır. Akışkan hamuru hazırladıktan sonra teflon yanmaz tavanın içerisine ya da krep tavasının içerisine 1 çay kaşığı sıvı yağ ya da margarini ekleyerek tavayı iyice ısıtalım. Daha sonra krep hamurundan bir kepçe alarak tavanın içine dökelim ve sağa solan doğru eğerek yayılmasını sağlayalım. Orta dereceli ateşin üzerinde krepin her iki tarafının da kızarana kadar pişirelim. Ancak iyi bir krep hazırlanması için el becerisini iyi kullanmak gereklidir. Eğer pişirdiğiniz krepleri içerisine reçel ya da çikolata sürerek tüketeceksiniz krep hamurunun içerisine tuz eklemeyin. Basit krep servis için hazır, isteğe göre iç malzemesi kullanarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }