{ "title": "Akitma Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/akitma-kreptarifi.jpg", "date": "21.01.2024 19:41:04", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Akıtma Krep Tarifi, Kahvaltı günün en önemli yemek saatidir. Her yemekte olduğu gibi kahvaltı soframız da geniştir. Oldukça bol çeşidi vardır. Günü en önemli öğünü olduğu için annelerimiz kahvaltı sofraların da birbirinden lezzetli yemekler hazırlarlar. Başlıcası kızartma, tost, menemen, börek, omlet ve kreptir. Krep yumurta ve süt ile yapılan hamur işlerindendir. Lezzetli ve doyurucu olur. Krepin de birçok çeşidi yapılır. Biz bugün sade olan krep yani akıtma yapacağız.

Akıtma krep tarifi için gerekli malzemeler
Akıtma krep tarifi nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine yumurtaları kıralım ve çırpalım. Sonra üzerine sıvı yağı koyup çırpmaya devam edelim. Sütünü ve tuzunu da ekleyip çırpalım. Daha sonra unu da ekleyip hepsini bir güzel unun topağı kalmayacak şekilde çırpalım. Hamurumuz kek hamurundan daha akışkan olacak. Hamurumuz hazır olunca bir teflon tava alalım. İçine birkaç damla sıvı yağ damlatalım. Sonra ocağa alalım ve tavayı biraz ısıtalım. Daha sonra hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökelim ve sağa sola yayalım. Biraz kızarınca diğer tarafını çevirelim ve biraz daha kızartalım. Kızarınca bir servis tabağına alalım ve kalan malzemeyi de aynı şekilde yapalım. Krepin yapılması bittikten sonra istediğiniz bir iç ile ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
" } ] }